Avlsrestriktioner for Belgiske hyrdehunde ved stambogsføring af hvalpe

Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde og DKK har godkendt følgende avlsrestriktioner:

Præmieringskrav og avlsgodkendelsesarrangementer er bortfaldet

Kravet om, at en hund skal være præmieret på en udstilling eller avlsgodkendt på et avlsgodkendelsesarrangement, før den kan anvendes i avl, bortfalder pr. 9. januar 2012. Lempelsen gælder for parringer foretaget fra og med denne dato.

Gruppe : 01
Racens hjemland :
Specialklub : Specialklubben For Belgiske Hyrdehunde

Tidligste alder ved fotografering

HD foto : 12 måneder
AD foto : 12 måneder
OCD foto : 12 måneder

Racen har følgende avlsrestriktioner

Avlsrestriktioner: HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK. En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B)Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.Der henvises endvidere til DKKs stambogsføringsregler.

Avlsanbefalinger:

1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A eller B registreret i DKK.
2. Begge forældredyr skal før parring have AD status 0 eller 1 registreret i DKK

Gældende fra 31. oktober 2012

Link til DKK’s side med avlsrestriktioner

En avls/sundheds restriktion betyder, at hunde af visse racer skal opfylde bestemte betingelser for at kunne anvendes i avl. Hvis ikke disse betingelser er opfyldt – både for hanhundens og for tævehundens vedkommende inden parringen, kan hvalpene ikke få stambøger.

DKK anerkender sundhedsresultater der som udgangspunkt er godkendt i undersøgelseslandets kennelklub. Det påhviler ejeren selv at indhente og kontrollere dette i undersøgelseslandets kennelklub og efterfølgende dokumentere det overfor DKK.
HUSK, at ved stambogsføring af hvalpe i Danmark er det racens danske avlsrestriktioner, som skal være opfyldt, uanset om det er en udenlandsk hanhund eller en lånt tæve til avl.

Regler for parring mellem varianter af Belgiske hyrdehunde