Skabt til at blive brugt

Demon som redningshundDen Belgiske Hyrdehund er nok én af de mest alsidige hunderacer, der findes. I Danmark er der ikke længere i praksis brug for dens oprindelige egenskaber som fårehund. Men det har vist sig, at desamme egenskaber har gjort den endog særdeles egnet til samtlige discipliner inden for hundesporten. Det er en meget aktiv race, som kræver en del aktivering. Det er også en meget alsidig race, som anvendes til sportsgrene som agility, sporhundearbejde, forsvarsarbejde, lydighedsarbejde, og redningsopgaver. De fleste Malinois anvendes i brugshundesport, hvor racen meget ofte er at finde øverst på sejrsskamlen. Nogle Malinois anvendes som tjenestehunde hos Politiet, Skat (Told) og i fængselsvæsenet.

Langt de fleste ejere af Belgiske Hyrdehunde holder blot deres Belgier som familiehund, og de ofrer måske i hvalpeårene en smule tid på nødtørftig opdragelse. Selv om en aktiv hund som Belgieren egentlig ikke er skabt til et sådant “driverliv”, klarer den alligevel opgaven som familiehund forbavsende godt – forudsat at familien har en smule dyrepsykologisk indsigt.

Malinois - Pengehund hos skat Malinois politihund

Den ønskelige højde for hanner er 62 cm (60-66 cm tilladt) og for tæver 58 cm (56-62 cm tilladt). Vægten er for hanner 25-30 kg og for tæver 20-25 kg.