Bestyrelsens svar på medlems kommentar om intervariantparringer

Ingen ændringer i nedenstående tekst – redigeringen er kun sket for at fjerne indlægget fra “Bestyrelse og Udvalgssiden”

Vi har modtaget følgende spørgsmål/kommentar til indlægget Intervariantparringer – rettet fra Frank N. Nielsen, Kennel Jatoba Nu skriver vi 2014 og vores nabolande laver den ene intervariantparring efter den anden, så er det nu ikke på tide, at SBH/Danmark vågner op og indser, at vi nu skal følge med resten af verden. Det kan godt være, at FMBB mener det ikke er rigtigt med intervariantparringer, men de gør en store dele af belgierverden uden interesse for, hvad FMBB mener. Så det er nu Danmark/SBH bør giver tilladelse til intervariantparringer i Danmark. Ifølge min overvisning er det FCI og DKK der bestemmer over regler i belgierverden og ikke FMBB. Mvh Frank Bestyrelsens svar:

Hej Frank,
Jeg undrer mig lidt over dine kommentarer – men det er også et stykke tid siden, der blev givet en uddybende information og konklusion ifm intervariantparringer, og SBH’s beslutning baseret på disse fakta. Se vedhæftede dokument her!
Derudover følgende kommentar til din skrivelse:
Et særdeles vågent SBH (både bestyrelsen og stort flertal af tilstedeværende ved mødet efter generalforsamlingen 2012) har indtaget en seriøs holdning til intervariantparringer – samt proceduren, hvis en opdrætter ønsker at foretage en sådan.
Dét, at andre gør det ene eller det andet, gør det bestemt ikke mere rigtigt!
FCI (internationalt) og DKK (nationalt) er en paraply organisation over alle specialklubber. Specialklubberne må siges at være “deres” race nærmest – og selvklart vil hverken FCI eller DKK bare køre henover anbefalinger herfra. FMBB har en holdning til det, ja – men det er trods alt FCI der har udstukket (OG understreget) retningslinierne som skal være opfyldt. DKK forvalter således FCI’s beslutning – og hører i sagens natur specialklubben! Så din overbevisning er såmænd helt korrekt – men dit perspektiv er tilsyneladende et andet.
Jeg vil lige understrege, at SBH ikke har forbudt det!! – Såfremt begrundelsen for at foretage en intervariantparring opfylder de foreskrifter der er (igen, se vedh.) – så har man rent faktisk muligheden. Så jeg er næsten nødt til at spørge dig – hvad er problemet?
På bestyrelsens vegne
Karina Annesen
Formand
Læs i øvrigt følgende indlæg om emnet:

Kommentarer

14 kommentarer den "Bestyrelsens svar på medlems kommentar om intervariantparringer"

 1. jatoba siger:

  Hvis Formand Karina Annesen ikke kan forstå havde jeg mener, så skal jeg gerne uddybe det:
  Jeg mener, at vi som opdrætter i Danmark skal have samme regler og muligheder som svenske og tyske opdrætter for Intervariantparringer.
  Fordi der er truffet en beslutning i 2012 er det jo ikke sikker at den er brugbar i 2014 og det mener jeg ikke den er.

  Jeg håber, at det nu er klart og entydigt for bestyrelsen, hvad jeg eg flere opdrætter i Danmark mener.

  Mvh

  Frank

 2. Pia van Acker siger:

  Hej Frank – jeg havde desværre overset Karinas svar i min mail /Pia:

  FCI lavede pr. 1.1.2012 nye regler vedr. invervariantparringer indenfor visse racer – dette i circulære 4/2012 af 9.12.2012 (hvor det UNDERSTREGES at circulære 83/2000 af 22.11.2000 forbliver gældende!). SE disse på FCI’s hjemmeside – under 2012!

  Betydning i DK:
  DKK kan således i samråd med specialklubberne, afgøre – om der en gang for alle skal tillades intervariantparringer – eller om der skal ansøges om det i hvert enkelt tilfælde.
  For SBH´s vedkommende, er det sammen med DKK besluttet, at der skal ansøges i hvert enkelt tilfælde! Bl.a. for at sikre, at circulære 83/2000 efterkommes.

  Denne beslutning er stadig gældende i SBH – upåagtet, at øvrige lande har valgt den første model. Danske opdrættere har altså muligheden – de skal blot søge om det fra gang til gang – OG der skal være et grundlag iht 83/2000.

  pbv
  Karina

 3. jatoba siger:

  Tak for svaret.
  Jeg er ikke enig med bestyrelsen omkring Intervariantparringer i Danmark, og om hvordan tilladelsen skal søges og gives.

  Jeg kan ikke se, hvordan en bestyrelse skulle have mulighed for at bedømme om der skal gives tilladelse eller ej til Intervariantparringer, og jeg mener heller ikke, at det er bestyrelsesarbejde.
  Danmark er et lille land og derfor er vi nød til at tilpasse os verden omkring os.
  Det er grunden til at jeg går ind for den model som vores nabolande bruger.
  Jeg vil opfordre Bestyrelsen til at lave et opdrættermøde omkring Intervariantparringer i Danmark.
  Det vil være rigtigt god ide at lave opdrættermødet ved træffet, hvor der vil være mange opdrætter der deltager.

  Mvh

  Frank

  • Pia van Acker siger:

   Vi er klar over at der er delte meninger – sådan vil det nok altid være.
   Hvad er tanken “i forbindelse med” træffet? (Hvis det er “under” træffet, kan vi med det samme udelukke et møde – her er de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer meget beskæftigede med andet – så der bliver ikke presset et møde ind).
   Vi vil modsat opfordre jer, der er uenige, om at sætte noget sammen til bestyrelsen – (mening, opfattelse og argumentation, gerne understøttet af eksempler). Hvorfor er det utilfredsstillende, at det skal behandles, som det er idag? Er det et problem at opfylde cirkulæret? Er eneste argumentation, at “når de andre må, så skal vi også”?
   Vi er nødt til at kende mere til baggrunden – inden evt. action. En anden mulighed var jo at stille forslag til næste generalforsamling…. Men lad os nu høre fra jer.

   Mvh. Karina

   • casfan siger:

    Men så stiller jeg endnu et spørgsmål – hvad laver bestyrelsen fredag aften på træffet?

    Jeg vil også stadig gerne have svar på, om det kun er SBH´s bestyrelse, der skal behandle en ansøgning om intervariantparring?

    Med venlig hilsen
    Karin / Kennel Casfan

    • Pia van Acker siger:

     Hej Karin

     Jeg vil gerne svare på dit spørgsmål vedr. Træffet på egne vegne:

     Jeg deltager i ret mange aktiviteter på træffet (alle undtagen IPO), både som deltager og arrangør. Fredag aften er for mit vedkommende helliget hygge med mine hundevenner og jeg er personligt ikke interesseret i mere arbejde den weekend.

     Hvorfor ikke komme til generalforsamlingen og starte diskussionen dér?

     Mvh. Pia

     • casfan siger:

      Hej Pia,

      Jeg kan sagtens forstå din argumentation, men vi hygger jo også lørdag aften. Det er vel heller ikke påkrævet, at hele bestyrelsen skal være tilstede ved sådan et møde? Jeg er fortsat interesseret i at vide, hvad resten af bestyrelsen laver fredag aften, og hvorfor et møde ikke kan afholdes der?

      Med venlig hilsen
      Karin / Kennel Casfan

    • Pia van Acker siger:

     Jeg mener ikke bestyrelsen skal stå til regnskab for sine fredagsaktiviteter på træffet. Såfremt alle de opdrættere, det måtte dreje sig om, er interesserede nok – så bør træffet ikke være eneste mødemulighed? Hvor mange er det konkret, der ønsker et møde? Som nævnt allerede – bestyrelsens kommentarer følger officielt – derfor lukkes kommunikationen ad denne “kanal”.

     /Karina

 4. casfan siger:

  Jeg håber da virkelig, at det ikke kun er SBH´s bestyrelse, der skal behandle en ansøgning om intervariantparring?
  SBH har et avlsudvalg, og det vil da være helt naturligt at de skal spørges om dette. Udvalget består af opdrættere, som nok har mere indsigt i opdræt end almindelige hundeejere og sportshundeførere.

  Jeg synes, det er en rigtig god idé at afholde opdrættermøde i forbindelse med træffet. Som Frank ganske rigtigt påpeger, så er en del opdrættere alligevel tilstede på træffet. Denne model bliver praktiseret med succes i flere andre lande.
  Med venlig hilsen
  Karin / Kennel Casfan

 5. jatoba siger:

  Hej igen
  Jeg kan ikke forstå, at bestyrelsen ikke vil lave et opdrættemøde om Intervariantparringer i Danmark, og med hensyn til at tage diskussionen på generalforsamlingen er det under eventuelt, og der kan der ikke træffes beslutninger, samt der også sider en del medlemmer det ikke har interesse i avl og opdræt. Det var ikke mulig at føre en konstruktiv diskussion når der var for mange uden interesse i avl og opdræt, og det vil nok ske igen på generalforsamlingen.
  Med hensyn til Karinas oplæg om en skriftlig redegørelse for vores holdning, så tro jeg ikke, at det vil kunne ændre bestyrelse opfattelse af hvordan Intervariantparringer i Danmark skal foregå.
  Jeg mener ikke, at bestyrelsen er løsningsorienteret med hensyn til at give tilladelse til Intervariantparringer i Danmark samt lave et opdrættermøde om dette emne.
  Mvh
  Frank

 6. casfan siger:

  Jeg mener heller ikke, at et opdrættermøde skal afholdes under en generalforsamling. Som Frank skriver, så er der almindelige hundejere tilstede, som intet har med opdræt at gøre. Jeg er klar over, at de er købere til de hvalpe, der opdrættes, og som sådan har de visse krav til deres kommende hunde. Men at involvere dem i en fag-diskussion vedr. intervariantparringer er ikke i nogens interesse.

  Alle gode gange 3, plejer man at sige, så derfor stiller jeg for 3. gang et spørgsmål og håber på, at jeg denne gang får svar på det:
  Er det kun SBH´s bestyrelse, der skal behandle en ansøgning om intervariantparring? Eller bliver ansøgningen behandlet af SBH´s avlsudvalg?

  Med venlig hilsen
  Karin / Kennel Casfan

  • Pia van Acker siger:

   Indlægget her indeholder individuelle konklusioner og ingen spørgsmål, så derfor heller ikke noget at besvare. Overordnet (og afsluttende) kommentar fra bestyrelsen vil følge – ifm et nyhedsbrev (altså ikke via denne “kanal”).

   /Karina

   • casfan siger:

    Hej Karina,

    “Indlægget indeholder ingen spørgsmål” skriver du.
    Hvad kalder du så dette: Er det kun SBH´s bestyrelse, der skal behandle en ansøgning om intervariantparring? Eller bliver ansøgningen også behandlet af SBH´s avlsudvalg?

    For mig at se er det 2 spørgsmål.

    Med venlig hilsen
    Karin / Kennel Casfan


Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.