Intervariantparringer – rettet

Karina Annesen har holdt telefonmøde med Geert Bouckaert, FMBB

Detaljer fra FMBB-telefonmødet mellem Karina og Geert bekræftet af Geert Bouckaert:

Intervariantparringer:

Der er sket en fejl i kommunikationen og informationen omkring frit valg og beslutning mht intervariantparringer!! Dette forventes nu rettet officielt. For at undgå fortolkninger bringes teksten ordret:

“In the first place, the ‘VDH’ (Verein für das Deutsche Hundewesen) has send a letter to Frau Kwasniewski on 24.11.2011 concerning the cross breeding. This letter became public and is the cause of all these misunderstandings.

The correct information is taken in the FCI circular 02 – FCI Circulaire 4-2012. You should check point nr. 2.

We, as Belgian Breed Club (K.U.C.B.H.) has sent a letter to the Belgian Kennel Club (K.M.S.H.) that is owner of the standard. In this letter we asked to inform the FCI and all kennels clubs worldwide to make an extra circular in order to make sure that the correct guidelines are followed concerning cross breeding. If necessary, the FMBB will publish the guidelines on their website in consultation with the Belgian Breed Club. So, the FCI did not make the mistake, it is the VDH that wrongly let their letter go public”.

Altså afventer vi yderligere information…

Kommentarer

6 kommentarer den "Intervariantparringer – rettet"

 1. jatoba siger:

  Hej SBH
  I Sverige bliver det tilladt at lave Intervariantparringer fra 01.01.2013,og i Tyskland er det allerede tilladt, så det bliver nok ikke let at holde Intervariantparringer ude af Danmark.
  Jeg er ikke selv tilhænger af Intervariantparringer, men Danmark kan nok ikke holde stand ret længe, da landene omkring os har/giver lov til Intervariantparringer.
  Som opdrætter ser jeg et problem, da mange kommende hvalpekøber, måske i større omfang end i dag vil hente hvalpe i vores nabolande af denne grund.

  Mvh
  Frank

  • Pia van Acker siger:

   Hej Frank

   Tak for din henvendelse – og vidensdeling mht. regler i lande omkring os. Vi følger udviklingen – og må tage dialogen afhængig af den situation vi står overfor. FMBB og øvrige må udfylde deres rolle i den forbindelse – og vi skal forsøge at sikre en acceptabel position for SBH. Ingen tvivl om, det bliver en udfordring – men vi vil gøre en indsats for at administrere det på bedst mulige vis.

   Venlig hilsen

   SBH bestyrelsen

 2. Bente siger:

  Hej SBH

  Er da lige blevet nysgerrig og vil høre vedr. det Frank skriver ang Intervariantparringer bliver tilladt i Sverige 01.01.2013.
  Jeg har da set at der tidligere er sket parringer i Sverige mellem Laekenois og Maller.

  mvh
  Bente

  • Pia van Acker siger:

   Hej Bente

   Det vi kan forholde os til omkring intervariantparringer, er nugældende cirkulære fra FCI. FCI er IKKE kommet med endelig udmelding, vedr. evt. ændringer hertil – de siger det vil ske i oktober. Hvordan øvrige lande kan omgå cirkulærerne, kan vi ikke svare på – ligesom vi heller ikke kender til eventuelle sager (sanktioner og/eller problemer) for de opdrættere, der vælger dette.

   Lige præcis mellem Laekenois og Malinois har man ofte set intervariantparringer, fordi det er nødvendigt af hensyn til den lille population af Laekenois.

 3. jatoba siger:

  Nu skriver vi 2014 og vores nabolande laver den ene intervariantparring efter den anden, så er det nu ikke på tide, at SBH/Danmark vågner op og indser, at vi nu skal følge med resten af verden. Det kan godt være, at FMBB mener det ikke er rigtigt med intervariantparringer, men de gør en store dele af belgierverden uden interesse for, hvad FMBB mener. Så det er nu Danmark/SBH bør giver tilladelse til intervariantparringer i Danmark. Ifølge min overvisning er det FCI og DKK der bestemmer over regler i belgierverden og ikke FMBB.
  Mvh
  Frank

Trackbacks for this post

 1. […] har modtaget følgende spørgsmål/kommentar til indlægget Intervariantparringer – rettet fra Frank N. Nielsen, Kennel […]


Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.