Nyheder

IPO VM udtagelse Kreds 5 – 15.-16. juni 2013

Kreds 5 stod for årets første udtagelse til FMBB VM – på et tidspunkt hvor det kan være udfordrende at finde sporarealer. Der var dog også proklameret ”risiko for gylle” – men alle bekymringer i den retning blev gjort til skamme.

Arrangementet blev denne gang afholdt ved Hjallerup Idrætscenter. Et fint lille stadion, med bander, tribune på den ene side – OG et cafeteria på den anden, så man kunne følge slagets gang I TØRVEJR!

Det hele startede lørdag, hvor der var morgenmad fra kl. 8.00. Kreds 5 hjælperne stod klar med kaffe, rundstykker og brunsviger ;o) – og da morgenmaden denne dag foregik i det fri, var det helt perfekt, at vejret artede sig – og det var lunt og let blæsende. P-pladsen var en lille sportsbane – forbeholdt SBH, og området bød på masser af luftemuligheder. Der blev lavet væsentest på P-pladsen – og så var der afgang til sporarealerne.

Morten Jensen dømte de 14 ekvipager – og tilbagelagde de 8.600 skridt, + det løse, uden problemer. Græsset havde en fin længde  – og gylleresterne var ikke noget der umiddelbart generede hundene. Derimod var genstandene en udfordring for de første 3 hundeførere. Mikkel Carlseng trak start nr. 1 – en vane han synes at have fået. Også spor nr. 1 nappede han (med et smil ;o). Jensine var ikke helt med på, at alvoren startede ved startflaget – og genstandene syntes hun ikke om. Parret indkasserede 75 point. Martine’s Flax lavede et fortrinligt stykke sporarbejde – men lod 2 genstande ligge, og alligevel blev det til 84 point. Brian og Xivan stod foran deres første 3’er prøve. Med et spor uden genstande var det lige spændende nok – men den holdt hjem med 71 point. Brian og Iroc gik stille og roligt rundt – og her blev genstandene fundet, men påvisningen af dem trak lidt ned – og de hentede 94 fine point. Henrik og Sui arbejdede sig sikkert og stabil igennem til flotte 97 point. Mia og Bida startede rigtig flot ud – men gik desværre af og bestod ikke sporet. Lene og Mona var også kommet for at bestå deres første 3’er prøve – og trods nerver udenpå Lene’s tøj, lavede de et SG, 91 point. For Bill og Unik var det første udtagelseskonkurrence, og der var stor tilfredshed med deres 83 point.  Jan, eller rettere Troja, snusede sig til 93 point – og Henrik og Jappy hentede, som Henrik glad konstaterede, 89 point mere, end til DKK’s IPO DM – hvilket var lig med 93 point.  Jette og Wespe – også første gang til SBH udtagelse, fik 85 point med hjem, og desværre ikke den sidste genstand. Selvom Tessa, som iflg. Birgitte, rodede lidt i knækkene, kvitterede hun med prædikatet god, 86 point – Tine og Idefix fik også god, 85 point. (Mærkelig nok var det i tørvejr – det vender vi tilbage til ;o). Et nyt par; Jan (ny hundefører) og Iver (gammel kending), susede lige forbi de andre, og scorede det bedste spor med flotte 98 point!!

Frokosten foregik i det fri – heldigvis smilede solen til os – og til de, der havde bestilt (+ lidt ekstra) – var der lækre flutes (for nogen, næsten til to dage ;o). Baneprøvningen skulle starte kl. 13.30 med første sporgruppe. Aftale om forløb blev lavet ude på sporene – og lige inden de sidste spor blev gået, kørte første gruppe mod stadion. Med en lille forsinkelse gik baneprøvningen i gang – og den forløb ”uden anmærkninger”, i hvert fald overordnet. (….kan ikke tale for alle hundeførere, naturligvis…).  Herefter var atmosfæren præget af afslappet, hyggeligt samvær (folk, hunde, øl og sodavand etc.) – hvor der blev udvekslet erfaringer, meninger og historier…….som det nu er ;o). Ved 17-18 tiden var de sidste også brudt op – morgendagen ventede til en gang gruppe B og C.

Lørdagen havde været præget af uvejr i en del af landet – det kom også ganske kort forbi Hjallerup, så vi slap vist billigt. Søndagen startede ud med dejligt vejr – udsigten proklamerede dog, at det ikke skulle vare ved. Og hvorfor skulle vejrprofeterne så lige ramme rigtigt dénne weekend?

Starten skulle gå kl. 8 – og det lille cafeteria serverede fra kl. 7, et dejligt morgen-tag-selv-bord. Nogle hundeførere måtte undvære deres, da hotellet ikke serverede morgenmad tidligt nok, i forhold til tidsplanen. Også dommer Vivi Gilsager måtte undvære, idet hun regnede med en starttid kl. 9 – og derfor måtte hun springe lige i opgaven ved ankomst.

Programmet blev ændret lidt, så de 8 første skulle lave lydighed og gruppe C. Herefter skulle de resterende 6 gå lydighed – og efter middagspausen skulle de lave gruppe C. Her et eksempel på lodtrækningens  betydning set i forhold til det danske sommervejrs finurligheder….. Der var skiftevis sol og mørke skyer – og det dryppede også lidt, så paraplyerne måtte stå klar til video- og fotofolket. Men lige inden frokost, da de sidste 6 hundeførere skulle på i B, begyndte det at lyne og regne – inden det gik over i en regulær tordenskylle. Der var nogle få ophold i de kraftige byger – men regntøjet blev afprøvet på nogle tusinde millimeter vandsøjletryk mere end sædv. Der var også nogle, der valgte at klare sig uden regntøj – her var det en fordel med skiftetøj i bilen. Konkurrencen kunne dog afsluttes uden nødvendige afbrud grundet vejret – og i cafeteriet kunne man kaste sig over varme drikke – og gode skærekager ;o). Henrik & Sui vandt udtagelsen,  Jan & Iver sluttede på en flot 2. plads – og Jan & Troja snuppede den sidste podieplads. Bedste spor gik til Jan & Iver, med 98 point. Henrik og Jappy trodsede regnvejret og fik fortjente 97 point og bedste lydighed. Lene & Mona lavede et flot stykke forsvarsarbejde til 98, og dermed bedste C. Brian & Ivan samt Lene & Mona fik begge deres 3’er prøve på dagen.

Kreds 5 havde lavet et super fint arrangement med optimale forhold til både hundeførere og tilskuere. Vejret kunne de heldigvis ikke klantres for – så havde de nok ikke helt opnået topkarakter. Alle kunne nu se tilbage på endnu en weekend i hundesportens tegn – den næste udtagelse er på træffet i Horsens, som afholdes af Kreds 14 den første weekend i august (se SBH’s hjemmeside). Håber vi ses ;o)

Karina

 

0
  Relaterede indlæg
  • No related posts found.