Nyheder

FMBB IPO VM Udtagelse Kreds 14 – Juni 2012

Kreds 14 var arrangør af årets første IPO VM-udtagelse d. 2.-3. juni  –  afholdt på en lille, fin sportsplads i Vrønding.

Ella Laursen skulle dømme spor – Erik Ahrends B og C. Figuranterne Frank D. Nielsen og Søren Petersen løb hhv. det korte og det lange arbejde. Der var tilmeldt 11 hunde.

Starten gik lørdag morgen – hvor Ella, på Jens Vinthers vegne,  bød velkommen samt forestod væsentest – og  der blev trukket lod. Der fulgte en kort orientering – hvor Ella også gjorde opmærksom på, at hun havde en anden aftale umiddelbart efter overstået sporarbejde og var nødt til at køre direkte derefter. Erik, som først skulle ”på” om søndagen, var skam også mødt op – og var engageret tilskuer ude på sporarealerne.

Slut maj – start juni er græsslånings- og gylletid… hvilket giver udfordringer i forhold til at finde optimale arealer.  Man må i høj grad sætte sin lid til landmænd og vejrguder. Til dagen var der fundet én stor mark – hvor græsslåning og gyllekørsel var overstået i pæn tid op til stævnet. Det var Brian Rohde og Jan Rasmussen, der forestod sporene, hvilket de gjorde godt. Fokus var ens sporlægning for alle! Da hundeførerne ankom, gav Jan en kort orientering, herunder hvor ventende hundeførere og tilskuere måtte opholde sig under afvikling af sporene.  Temperaturen fulgte ikke just kalenderen – der blæste en kold vind og solen var ikke til megen hjælp.

Der blev trukket lod i 3 grupper, og første par var Mikkel og Jensine, som lagde ud med 90 point. Brian, som deltog med Martine’s Iroc, fik en flyvende start med flotte 99 point. Søren og Kaos lavede 91 point – Claus Max og Achill kom flot afsted med 98 point. Lars Carlsen deltog efter 2 års pause – og lille C-Four kom godt igen med 92 point. Henrik og Sui lagde sig i fortrinlig – 97 point. Martine og Flax (Falco Mi-Ji) – anden 3’er prøve og første konkurrrence – opnåede flotte 98 point. Birgitte og Tessa – som var nye i forhold til SBH udtagelser – arbejdede sig til 83 point. Jens og Era kom hjem med 80 point. Jan og Troja gik til fortrinlig – 97 point. Tine og Idefix, som her var i deres første 3’er prøve, afsluttede dagens sporarbejde med 86 point.

Tilbage til pladsen, hvor der blev grillet pølser til frokostpausen. Erik Ahrends benyttede tiden til at orientere om diverse til morgendagens B og C, og i samarbejde med nogle hjælpere blev banen stillet op og mærket af!  Derefter startede baneprøvningen kl. 13 – som kørte en halv time ad gangen med hhv B og C – i den rækkefølge hundeførerne aftalte…

Alt dette godt krydret med en masse hundesnak – inden folk tog hver til sit.

Lørdagens vejr fortsatte om søndagen – hvilket hundene sikkert var ganske tilfredse med. Konkurrencen startede kl. 8.30 – med Jens & Era samt Jan & Troja som de første på banen. Era gik direkte på plads med apporten og der måtte tre dæk kommandoer til i fremadsendelsen, så de endte på 83 point. Troja lavede et program i SG, det blev til 90 point. Derefter var det Lars & C-Four samt Tine & Idefix – der begge sluttede i prædikatet god – Tine med 86 point. Efter de første fire hunde skulle denne gruppe afslutte med C inden de næste 6 skulle starte. Da Jensine var løbsk, skulle Mikkel gå til sidst, når alle var færdige på banen, sammen med en ”blindhund”. Jens var den første – Era hentede 89 point. Jan & Troja opnåede 91 point. Tine & Idefix var ikke enige om hvor mange skjul der skulle runderes inden det sjette med figuranten. På trods af det, blev det til 92 point – og de bestod dermed deres IPO 3 med flotte 264 point – tillykke med det!! Lars og C-Four startede fint ud på runderingen, men hunden løb rundt om springene i stedet for skjul 5 – og med de nye regler, var Lars’ muligheder for korrektion begrænsede – og der gik så meget koks i det, at 3 kommandoer ikke var nok til at guide C-Four til skjul 6. Det blev desværre til en disk – en rigtig ærgerlig afslutning!

Næste gruppe startede med lydighed – det var Martine & Flax samt Henrik & Sui der lagde ud. Flax missede sid-øvelsen – men lavede ellers et flot program til 92 point. Sui lavede også et godt stykke arbejde – det blev dog til lidt mange skridt i stå-øvelsen, og alligevel 94 point. Efterfølgende var det Birgitte & Tessa der skulle på banen med Claus Max og Achill. Birgitte og hunden var fælles om at sætte lidt point til ;o) – og de kom ud med 86 point. Achill var klar til at lave fremadsendelsen allerede i fri ved fod – og i nogle af indløbende ramte han Claus Max – så nogle tilskuere forudså en noget skinger stemmeføring fra den stakkels hundefører ;o).  Det placerede dem i prædikatet god. Så blev det Brian & Iroc samt Søren & Kaos’ tur. Gruppe B har ikke været Iroc’s foretrukne disciplin, men på dagen virkede han oplagt. 2 kg apporten ville han ikke sådan lige aflevere (ekstra kommando til slip), og det vældige humør gav sig til udtryk i spredt halsgivning. Det blev til SG og 90 point. Også Kaos var i sit sædvanlige sprudlende humør – og hun arbejdede sig energisk til 93 point.

Der blev nu holdt frokostpause – inden denne gruppe gik over til C. Figuranterne varmede op på en prøvehund – og både dommer og hundeførere kunne iagttage deres løbemønster.

Her startede Martine med Flax, som indkasserede nogle ekstrakommandoer – men sluttede med pæne 93 point, i alt 283. Også Sui satte til på en ekstra kommando – ellers et fint program til 92 point, i alt 283 – á point med Martine, som dog havde bedste C.

Birgitte & Tessa scorede 95 point – en rigtig fin præstation og afslutning fra de to. Achill var i den helt rigtige stemning til gruppe C – desværre besluttede han indædt at fastholde figuranten efter det lange stop – de 3 kommandoer man har, var ikke nok til at få hunden til at slippe. Endnu en disk – og endnu en ærgerlig afslutning.

Brian & Iroc leverede en fin præstation og lignede lige til det sidste stævnets vinder. Da Brian havde afmeldt og kommanderede Iroc på plads (de 5 skridt væk), valgte Iroc at gå i ærmet på figuranten. Det bragte dem på 91 point, sammenlagt 280 og en foreløbig tredje plads. Kaos havde tilsyneladende besluttet at leve op til sit navn, hvilket gav Søren nogle udfordringer med styringen – og det blev afregnet med 82 point

Nu var det endelig Mikkel og Jensines tur, først i gruppe B, hvor Kit lagde ”blindhund” til. Jensine gik frisk til sagen – desværre tabte hun apportbukken lige før klatrespringet, blev synligt forvirret og løb en runde om det, inden Mikkel brugte en kommando for at afslutte. Ellers et rigtig pænt program – 88 point. 

En lille pause – og så skulle de to på den igen i gruppe C. Med 95 point blev det en flot afslutning på dagens hundearbejde

Førstepladsen gik til Martine & Flax, andenpladsen til Henrik & Sui (og bedste gruppe B), tredjepladsen til Brian & Iroc (og bedste gruppe A).  Birgitte og Mikkel havde begge 95 point i C – men da Jensine er yngst, løb hun og Mikkel med pokalen for bedste gruppe C

6 af de 11 hundeførere kom fra Sjælland. Rart at se såvel nye som ”gamle” deltagere i SBH regi! Blandt tilskuerne var også en del fra Sjælland – samt flere ”gamle” kendinge, der lagde vejen forbi. Et vellykket arrangement med god sportsånd

Årets anden VM udtagelse er i forbindelse med Træffet på Nykøbing Sjælland – d. 11.-12. august. PÅ GENSYN !! 

Karina

0
  Relaterede indlæg
  • No related posts found.