Nyheder

Revision af Regler for Årets LP Hund

Interessen for at deltage i DKK´s LP program vokser i disse år i SBH-regi, i alt 11 belgiere har deltaget og det er jo dejligt.

LP-Udvalget har gennem nogen tid dog haft fokus på at de nuværende regler til Årets LP hund bør revideres og specifikt ønsker LP-Udvalget en revision af det nuværende beregningsgrundlag til Årets LP Hund.

Den nuværende pointgivning er ikke fair og afspejler ikke på retfærdigvis, hvilken hund, der har klaret sig bedst hen over året.

Som udregningen er nu, tæller tre resultater i hver klasse, hvilket betyder, at en hund, der starter i klasse 1, (teoretisk) kan optjene point for 3 resultater i hver af klasserne 1, 2, 3, Champion og Elite – i alt 15 tællende resultater, mens en hund i eliteklassen kun kan opnå 3 tællende resultater. Resultaterne i eliteklassen giver ikke flere point end et resultat i klasse 1, hvilket ikke virker helt retfærdigt, da det er ulige sværere at opnå høje pointtal i eliteklassen.

LP-Udvalget har diskuteret forskellige løsningsmodeller, og har bla. kikket lidt på udregningen fra brugshundene. Her gives flere point, jo højere klasse man konkurrerer i. På den måde vil vi forsøge at gøre konkurrencen om årets lydighedshund mere attraktiv og fair for alle hunde, uanset klasse. Se forslag til beregningsoversigt her.

LP-Udvalget vil gerne sende forslaget i ”høring” og modtager meget gerne forslag/inspiration fra jer medlemmer, så vi kan få optimeret beregningen og skabe en mere fair konkurrence.

Forslag og kommentarer skal være LP-Udvalget i hænde senest 4.12 og sendes til : ullahom@gmail.com

0
  Relaterede indlæg
  • No related posts found.