Nyheder

Regler for udtagelse til FMBB Agility VM 2017

REGLER FOR UDTAGELSE TIL AGILITY VM FOR BELGISKE HYRDEHUNDE

 1. Ansøgerne skal være medlem af SBH i hele udtagelsesforløbet samt under deltagelsen i VM.
 2. Det er en forudsætning, at hunden er DKK stambogsført og ejer/fører er dansk statsborger.
 3. Det er ekvipagen der samler point, hunden kan således godt opnå point med flere førere, hver enkelt ekvipage skal dog have søgt om deltagelse på landsholdet (se punkt 4)
 4. Der skal ansøges skriftligt til formanden for SBH’s Agilityudvalg om deltagelse på landsholdet (på det udarbejdede skema). INDEN 15. juni 2016
 5. Udvælgelse til landsholdet vil blive foretaget ud fra de point, der er optjent ved de stævner/konkurrencer, der af agilityudvalget er udpeget som udtagelsesstævner/konkurrencer.
 6. De udvalgte stævner/konkurrencer fremgår på SBH’s hjemmeside.
 7. Der gives som hidtil point til de 10 bedst placerede Belgiere i klassen. Nr. et får 10 point, nr. to 9 point, nr. tre 8 point o.s.v..
 8. Der gives point både for fejlfri løb og for løb med banefejl. Banefejl omregnes til sekunder således, at for hver 5 banefejl tillægges hundens tid 3 sekunder. Rækkefølgen i klassen afgøres herefter af de opnåede, evt. fejlkorrigerede tider. Det er kun muligt at opnå point til VM udtagelse når den opnåede korrigerede tid ikke overstiger den hurtigste belgier som har højest 5 fejl, med mere end 5 sekunder ved fejlfrie gennemløb.
 9. De otte bedst placerede hunde i den endelige pointstilling udtages til at løbe individuelt. Fravalg af en eller flere blandt de otte hunde kan kun ske i ganske særlige tilfælde, fx hvis hund eller fører bliver skadet eller syg. Et fravalg kræver i alle tilfælde en saglig, skriftlig begrundelse fra udvalget. Såfremt der opstår point lighed foretrækkes den hund med flest point i agility.
 10. Er der ikke otte hunde som har opnået point og der kan deltage, vælges de resterende hunde ud efter bedst placerede kandidater til VM deltagelse i konkurrencen om Årets AG belgier,
 11. Der kan kun opnås udtagelse med én hund. Opnår man at være blandt de otte bedste på listen med to eller flere hunde, må man vælge den hund, man ønsker at deltage med.
 12. De fire hunde, der skal løbe hold, udtages blandt de otte individuelle hunde. Udtagelsen sker på baggrund af den endelige pointstilling i konkurrencen om VM kvalifikationen, således at de fire individuelt udtagne hunde med flest point i agility i konkurrencen også udtages til at løbe hold.
 13. Udtagelsen sker i god tid før tilmeldingsfristen til VM og foretages af agilityudvalget. Udvalgets formand meddeler skriftligt de udtagne hundeførere om udtagelsen.
 14. Deltagerne forpligter sig til at deltage i hele VM, når de har accepteret udtagelsen. VM varer fra og med indmarch til og med udmarch og præmieoverrækkelse. Frameldes der efterfølgende, vil deltageren blive opkrævet et beløb svarende til tilmeldingsgebyret, såfremt der ikke er tale om skader eller sygdom hos hund eller fører.
 15. Deltagerne skal i god tid sørge for at hunden er forsikret og vaccineret, således at den kan rejse til det land, hvor VM finder sted.
 16. Tæver kan tidligst deltage til VM 16 uger efter de har født.
 17. Deltagerne må være indstillet på selv, helt eller delvis, at bidrage med betaling i forbindelse med VM.
 18. Kun ansøgere, der uden forbehold kan og vil indgå som en del af et landshold, såvel på som uden for banen, vil kunne komme i betragtning.
 19. Deltagerne til VM forpligter sig til at træne med hunden, så hele ekvipagen er i form op til VM stævnet.
 20. Hunde, der udviser aggressivitet mod andre hunde eller mennesker vil ikke kunne komme i betragtning til landsholdet. Det afgørende er, om der er klaget over hunden til DKK.
 21. Tilbud om fællestræning, for de der udtages til landsholdet, aftales når holdet er udtaget.

 

Reglerne er revideret af Agilityudvalget april 2016

Eksempel til punkt 8

Navn Fejl Type fejl Tid Korrigeret tid point   Kommentarer
Sofus 0   31.40 31.40 10    
Buller 5 Felt 33.91 36.91 0   Over hurtigste tid + 5 sek.
King 5 nedrivning 29.90 32.90 9    
Sigurd 0   39.20 39.20 0   Trods fejlfrit langt over 34.90
Molly 15 2x nedrivning + felt 27.1 36.10 0   Trods hurtigste tid gør fejlene den for langsom.
Bella 0   33.91 33.91 8    
               
Standard banetid 43 sek.          
               
Hurtigste tid 29.9 + 5 sek = 34.90        

 

0
  Relaterede indlæg
 • No related posts found.